Når a mor i huset først drar frem bakeforkleet er det ikke mengden det skal stå på.

For noen dager siden lagde jeg risboller. Jeg blæsta opp bolle etter bolle i søte muffinsformer, og etter en stund hadde jeg laget nok til at alt av sossefruer, snobbete pappagutter og gud vet hva på Nordstrand kunne spise seg mette. La meg vise dere et lite utvalg:

image_1363599396298215-2

Risboller er noe av det enkleste man kan lage på kjøkkenet og passer til enhver anledning. Noen kaller det fast jule- og barnebursdagsinnslag. Jeg kaller det fast året rundt-innslag, som lages nettopp når lysten måtte melde seg.

Min kjære mamma har laget risboller siden jeg var en liten pike. Dette til manges overraskelse, da jeg med min megakule hardcore bolleklipp og livsglade energi ofte ble omtalt som «lille Kristian». Eksempel: «Har lille Kristian gått amok med hageslangen og spylt ned katta igjen, nå da». «Jada, det har han». For de som måtte lure har jeg sluttet med å spyle ned katter med hageslanger, men jeg mater de gjerne med skje:

Bilde-tatt-30.01.2010-kl.-01.35

Eller bruker de som hatt:

Bilde-tatt-04.01.2010-kl.-22.56-6

Poenget er uansett at jeg alltid har hatt stor kjærlighet for risboller, og at jeg spiser de til jeg sprekker. Jeg lar bildene under tale for seg.

Undertegnede før fråtsing av alt for mange risboller:

Bilde-tatt-24.12.2011-kl.-17.38-4

Undertegnede med vond mage etter fråtsing av alt for mange risboller:

Bilde-tatt-24.12.2011-kl.-17.401

Undertegnede som innser at kvalmen snart går over, og at det er flere risboller igjen på fatet:

Bilde-tatt-24.12.2011-kl.-18.221

For andre som er like glad i risboller som meg anbefaler jeg følgende fremgangsplan i barnebursdager og selskaper: Avled ved anledning de som sitter rundt deg slik at du i tide og utide kan plassere dine etterhvert tomme muffinsformer på deres tallerkener. Selv sitter du såklart igjen med én eller maks to muffinsformer på din egen asjett. Du spiser da slik usunn mat med måte, si! Sett deg gjerne ved siden av barn som ikke har lært å snakke ennå, og du kan være sikker på at du er trygg.

Nå må dere unnskylde meg – far i huset og jeg skal se på fjernsynet, og et hav av risboller venter  i kjøleskapet!

Christina